Hollanders weest niet bevreesd. Fama is geen wonderbaarlijk bijzonder ingrediënt maar een merk culinaire margarine. Ik weet niet of het in Nederland verkrijgbaar is. Ik heb het in ieder geval nog nooit in de koeling van één van de vele Amsterdamse supermarkten zien liggen. Het lijkt me ook niet cruciaal voor dit gerecht. Fama
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Aardappels
Vis
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Crème fraîche
Zalm
Hoeveel
4 personen
20 kleine aardappeltjes
Fama
wat zure room
1 schijfje ganzenlever
1/2 fles porto
1 truffel (5 à 10 gr)
2 eetlepels Parmezaanse schilfers
1 pakje panchetta
120 gr verse zalm
4 eetlepels kaviaar
1 eetlepel bieslook
1 eetlepel peterselie
kervel
half teentje knoflook
Werkwijze voor dit gerecht
Kook de aardappeltjes gaar, snij het hoedje eraf en haal ze leeg.
Pureer met Fama en zure room en breng op smaak met zout en peper.
Vul de aardappeltjes met de gewone puree.
Kook de porto in tot stroop.
Leg de panchetta tussen boterpapier en droog hem op 50° in de oven.
Beleg 2 aardappelen met een stukje ganzenlever en overgiet met de portosiroop.
Beleg 2 aardappeltjes met de look en de peterselie en daarop de truffel en de panchetta.
Beleg 1 patatje met verse zalm, de kaviaar en een lepel zure room.