Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Aardappel- gehakt ovenschotel
Gemaakt door een Keukenprinses, dinsdag 20 oktober 2009

Simpele ovenschotel voor op een gure herfstdag.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Aardappels
Ovenschotel
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Gehakt
Kaas
Hoeveel
4 personen
  • 1 kilo aardappels
  • 500 gram gehakt
  • 1 potje appelmoes
  • plakken kaas
  • plakken bacon
  • peper
  • zout
Werkwijze voor dit gerecht

Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes, kook deze dan gaar.
Ondertussen het gehakt rullen in een koekenpan, en met uw eigen gehaktkruiden op smaak brengen, event. een teentje knof erbij.
Vet een grote ovenschaal in en verwarm de oven op 200 graden. Maak als de aardappels gaar  zijn puree van de aardappels en hierbij doe je het potje appelmoes.
Doe het gehakt in de ovenschaal, en daarna de aardappel/ moes puree en dan de plakjes bacon erover en dan de kaasplakken. Strooi er wat nootmuskaat over en zet de schaal in de oven , en laat dit 30 minuten  bij een temperatuur van 200 graden lekker bruin worden. Eet Smakelijk!!

Door: Lisa

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 108 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...