Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 247 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Bietensalade met blauwe kaas en augurkjes
recipe image Lekkere zomersalade!

Bietjes = Krootjes
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Vegetarisch
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Bieten
Hoeveel
4 personen
  • 4 ongekookte rode bietjes
  • 8 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 krop eikenbladsla, gewassen en de blaadjes in grote stukken (of 100 g gemengde jonge slablaadjes)
  • 1 potje zure augurkjes
  • 250 g Hollandse blauwe geitenkaas of andere blauwe kaas
Alu-folie
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Oven voorverwarmen op 220 °C
  2. Schrob de bieten goed schoon en snijd elke biet in 4 partjes. Leg de bietenpartjes samen met de knoflook op een paar grote stukken aluminiumfolie
  3. Besprenkel ze met wat olijfolie en strooi er zout en peper over. Pak nu de bieten goed in.
  4. Leg de bieten-pakketjes ongeveer 60 minuten in de oven zodat ze gaar worden
  5. Maak de pakketjes open en laat de biet en knoflook een beetje afkoelen.
  6. Dress nu 4 bordjes met de slablaadjes, leg hierop de partjes biet en augurkjes
  7. Kruimel de kaas boven de bietjes. Sprenkel nog wat olijfolie over de salade.
  8. Pers de geroosterde knoflook aan tafel over de bieten uit.
Nog wat tips
Kleine zomerbietjes hoef je alleen schoon te schrobben. Winterbieten beter even schillen.
 

Laatste recept