Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Beoordeling door Karen de Vries , donderdag 20 oktober 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
Een heerlijk Grieks recept. Het heet echter Briámi.
Brami
Gemaakt door een Keukenprins, maandag 26 oktober 2009
Gemiddelde waardering vote imagevote imagevote imagevote image / 5
1 Stemmers
Je kan het serveren met karbonade en sla en natuurlijk zelf gemaakte tzatziki. En de verwarming kan ook laag.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Grieks
Bereidingswijze
Oven
Gerecht
Aardappels
Groenten
Ovenschotel
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Aubergine
Courgette
Tomaten
Wortels
Hoeveel
4 personen
  • 4 uien,
  • 4 winterpenen,
  • 2 aubergines,
  • 2 courgettes
  • 6 grote aardappels,
  • 1 blik gepelde tomaten in saus,
  • 3 teentjes knoflook en
  • 4 eetlepels olijfolie
Werkwijze voor dit gerecht
Verwarm de oven voor op 185 graden.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes, snijd de peen, de aubergine, de courgettes en de uien in niet te kleine plakken of blokjes. Doe dit alles in een ovenschaal.
Voeg dan de fijgehakte knoflook toe en als laatste de gepelde tomaten in saus fijnknijpen en door het hele mengsel verdelen.
Giet 4 eetlepels olie over dit geheel en dan z’n 3,5 a 4 uur in de oven. Je hele huis ruikt er heerlijk van.

A vd Riet
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 60 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Snelle pizza van spelt

    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....

  • Walnoot-pistache-honing-rozencake

    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...

  • Pittige stoofschotel met aubergine

    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...

  • Zomerse chicken tikka

    De muziek van Jack Johnson, de temperatuur van Zuid-Frankrijk en zon tot een uur of negen ’s avonds: zomergevoel zit in zonnige...