Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Beoordeling door Max ten Oever , donderdag 22 oktober 2009 vote imagevote imagevote image
Lijkt me nix geef mij maar pannekoeken.
Brandnetelsaus met pasta (Ortica Pasta)
recipe image
Gemaakt door zwarte_poedel, zaterdag 17 oktober 2009
Gemiddelde waardering vote imagevote imagevote image / 5
1 Stemmers

Brand je handen er maar niet aan ... overigens reuze leuk om te proberen, brandnetels zelf plukken met afwashandschoenen (welke kleur?) Ortica is het Itaiaanse woord voor brandnetel

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Pasta
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Hoeveel
4 personen

Pastasaus voor 400 gr pasta:

  • 1200 gr brandnetelblaadjes
  • zout
  • 300 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50 gr bloem
  • 4 dl melk
  • zwarte peper uit de molen

Werkwijze voor dit gerecht
  1. Was de brandnetelblaadjes en kook ze 5 minuten in 4 liter water met wat zout.
  2. Uit laten lekken en vervolgens fijnhakken.
  3. Doe 2 el olijfolie in een pan en fruit er al omscheppende de ui in en zeef daarna de bloem erover. Roer alles goed door elkaar tot egale massa onstaat.
  4. Voeg er dan -beetje voor beetje-, onder voortdurend roeren, de melk bij. Blijf zolang roeren tot men een vrij dikke saus is heeft.
  5. Roer de de kaas door de saus. Maak de saus op smaak af met wat peper en indien nodig wat zout.
  6. Laat de saus daarna 4 minuten zachtjes sudderen.
  7. Schep vervolgens de fijngehakte brandnetels door de saus en verhit deze goed.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 276 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...