Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Frisse salade met gerookte kip en druiven
recipe image
Gemaakt door Brenda Joosen, woensdag 23 mei 2012

Supersnel zomermaaltje (voor na het werk op warme dagen) !

In de 8 minuten die je nodig hebt om de baguette af te bakken heb je de salade al gemaakt en de fles wit opengetrokken!!! Daarna kan je meteen door naar tuin, balkon of dakterras om verder te 'unwinden'.
 

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
0 - 15 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Honing
Kip
Noten(Wal-, Hazel-, Pecan-, etc)
Sla
Hoeveel
4 porties

Salade

  • 200 gr gerookte kip
  • 200 gr druiven
  • 75 gr veldsla
  • Gele paprika
  • 10-20 zwarte ontpitte olijven
  • walnoten of zakje noten melange

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el honing
  • 1 el jam of confiture(bosvruchten of aardbeien)
  • zout en peper

Afbak baguetje ?

Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snij de kip in reepjes.
  2. Halveer de druiven.
  3. Halveer de olijven
  4. Ontzaad de paprika en snij hem in lange repen.
  5. Doe de kip, druiven, paprika, sla en noten in een grote slakom.
  6. Schud alle ingrediënten van de dressing in een goed afgesloten (jam)potje door elkaar en sprenkel dit vlak voor het opdienen over de salade.

Bon apetit !

Nog wat tips

Snel klaar..... en zeker met een stukje brood voldoende als maaltijd of lunch.

Glaasje koele witte wijn erbij of rosé.
 

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 274 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...