Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Gecarameliseerde appeltjes
recipe image
Gemaakt door Frank Toornent, vrijdag 06 november 2009
 Zo uit de hand? .. of iets leuks mee doen? Elstar
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Gerecht
IJs & Sorbets
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Appels
Hoeveel
4 porties
  • 4 elstars,
  • 3eetlepels kristalsuiker,
  • mespuntje kaneel,
  • 2eetlepels calvados,
  • vanillesaus,
  • kaneelijs
  • 25 gram bakboter
Werkwijze voor dit gerecht
  1. schil de appels maak hier partjes van niet te dun.
  2. laat de boter smelten laat hem iets bruin worden.
  3. doe de appeltjes erin laat dit lekker bakken en veel roeren.
  4. doe de suiker erbij laat het geheel lekker carameliseren.
  5. doe de kaneel erbij even omroeren besprenkel op laatste de calvados erbij en laat dit even flamberen.
  6. maak op een bord een spiegel van vanillesaus verdeel de appeltjes op het midden van het bord en doe hier boven op een bol kaneelijs en bestrooi het met geheel met poedersuiker.

eet smakelijk

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 114 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...