Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 843 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
IWAN REBROFFSAUS
Waarom heet deze saus in 's hemelsnaam zo?
Ingrediënten
In één oogopslag
Gerecht
Marinades & Sauzen
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Champignons
  • 2 Bakjes champignons of 2 potjes
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • chilipeper/cayennepeper
  • peper/zout/tijm
  • 1/4 l. bouillon van blok
  • klein blikje tomaten puree
  • bekertje creme-fraiche
  • scheutje whisky
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Champignons bakken in 1/2 pakje bak/braad, bestrooien met peper/zout en chilipoeder, ui meebakken en daarna de paprika.
  2. Na een paar minuten de tomatenpuree er door roeren en dan de bouillon er bij gieten.
  3. Wat tijm en cayennepeper bij strooien, even laten pruttelen en dan een scheutje whisky.
  4. De creme-fraiche er bij roeren en nog even doorwarmen.
  5. Proeven of de smaak naar wens is.

Serveren met stokbrood.
ook heerlijk met kipfilet en rijst.

 

Laatste recept