Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Javaanse Bami
Gemaakt door Rob Maspaitella, woensdag 30 september 2009
Mie
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
3 tot 4 personen
  • 1 pak eiermie (Conimex)
  • 1 prei
  • ½ Chinese kool
  • 200gr. Taugé
  • 100gr. Sperzieboontjes (van te voren breken en 3 min. koken, even af laten koelen)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 dubbele kipfilets
  • 1 ui,
  • Wokolie (Conimex)
  • 6 el. Ketjap Manis
  • 1tl. Sambal Brandal
  • sap van een ½ citroen.
Werkwijze voor dit gerecht

Kipfilets in water gaar koken. Het kookvocht gebruiken om de mie erin te weken/garen.
Ui en knoflook in olie eerst aanfruiten,sambal erbij en daarna het kippenvlees meebakken.
Kool en prei fijnsnijden en onder goed roeren even mee laten bakken.
Sperzieboontjes toevoegen en ook even mee laten bakken, wel goed blijven omscheppen.
Doe de ketjap en citroensap erbij en zet het vuur laag. Laat alles ong. 5 min. bakken.
Voeg de uitgelekte mie toe laat deze meebakken tot deze gaar bijna gaar is.
Maak de taugé schoon en schep deze door de mie-schotel.

 

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 151 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...