Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kaiserschmarren (kapotte pannekoeken)
recipe image
Gemaakt door Dorien, vrijdag 17 februari 2012

Ideaal voor met de carnaval deze pannekoekenvariant. Wintersportgangers die in Oostenrijk skiën zullen het vast wel kennen.
Voedzaam en vullend.
Je krijgt er weer energie van volgens 'ons ma'.

Kaiserschmarren is een typisch Oostenrijks gerecht en wordt zowel als lunch en als nagerecht gebruikt.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Taart & Cake
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Meel of bloem
Melk
Hoeveel
3-4 porties
  • 150 gr bloem,
  • 2 el suiker,
  • 4 eieren,
  • 1,5 dl melk
  • 1 snufje zout,
  • 80 g boter,
  • 40 g rozijnen,
  • 2 el boter,
  • beetje poedersuiker,
  • appelmoes of vruchtencompôte.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Mix de bloem, zout, eigeel, suiker en melk tot een glad beslag en laat dit 30 minuten rusten.
  2. Klop het eiwit op en meng daarna dit opgeklopte eiwit voorzichtig door het koele beslag.
  3. Verhit de Boter in een pan en giet een laag beslag van 1 tot 3 cm dik in de pan.
  4. Strooi de afgespoelde rozijnen op de deeg.
  5. Bak het deeg aan de onderkant goudbruin (Let op dat het niet aanbakt! Laat wat boter aan de rand van de pan onder de pannekoek glijden).
  6. Keer de pannenkoek om en bak ook de andere kant goudbruin.
  7. Snij de pannenkoek nu met twee vorken in kleine stukjes en laat deze stukjes nog zeker 1 minuut bakken met nog een klontje roomboter.
  8. Serveer de Kaiserschmarren met poedersuiker en appelmoes of warme vruchtencompôte.
Nog wat tips

Wat ook lekker is, een paar bolletjes roomijs erbij!

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 267 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...