Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kip met ananas en rijst
Gemaakt door Monica Heijman, vrijdag 23 oktober 2009
Doet het ook goed bij de kinders.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Bakken
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Rijst
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Hoeveel
4 personen
  • Rijst
  • 500 gram kipfilet
  • 1 vers ananas of 1 blik
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 blikje totmaten puree
  • 4 eetlepels ketjap zoet
  • ongeveer 5 eetlepels olijfolie
Werkwijze voor dit gerecht
Snijd de kipfilet in stukjes de olie in de pan,en de kip gaar bakken.
Dan in een schaal de knofloof, suiker, tomatenpuree en de ketjap mengen even in laten trekken.
 
Ondertussen kan je de ananas in de pan erbij doen.
De ingredienten in de schaal toevoegen en 10 minuten op laag vuur doorroeren.
Eet smakelijk
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 179 gasten online

Sabina kookt !