Cajun Acadië was een Franse kolonie die lag in Canada. In 1713 werd het gebied Engels. Na een periode van wrijving werd de Franstalige bevolking in 1755 door de Engelsen verdreven. Ze kwamen terecht in het diepe Zuiden in de moerassen van Louisiana, toen nog Frans gebied. De Amerikanen, die het gebied van Napoleon kochten, noemden hen "Acadians". Zonder de "A" en op zijn Amerikaans uitgesproken is die benaming langzaam verbasterd tot "Cajun", de tegenwoordige naam van de bevolking, het gebied, en de keuken.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Hoeveel
4 personen
sla,
lente ui,
ui,
rode paprika
kipfilet(in stukjes)
ananas (uit blik)
cajuinkruiden(zakje van de silvo)
voor de dressing:
zoete chilli-saus
olie en azijn
peper en zout (voor de mildere versie i.p.v. chilli-saus, asiancurry nemen.)
Werkwijze voor dit gerecht
Vermeng de sla met de ui, lente ui en de paprika. Bak de stukjes kipfilet met de cajuinkruiden bruin, niet te zuinig met de kruiden.Gooi er op het laatst de stukjes ananas erbij. Dat alles op de sla,de dressing erover en smullen maar.