Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 977 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kip-cajun salade
Cajun
Acadië was een Franse kolonie die lag in Canada. In 1713 werd het gebied Engels. Na een periode van wrijving werd de Franstalige bevolking in 1755 door de Engelsen verdreven. Ze kwamen terecht in het diepe Zuiden in de moerassen van Louisiana, toen nog Frans gebied.
De Amerikanen, die het gebied van Napoleon kochten, noemden hen "Acadians".
Zonder de "A" en op zijn Amerikaans uitgesproken is die benaming langzaam verbasterd tot "Cajun", de tegenwoordige naam van de bevolking, het gebied, en de keuken.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Hoeveel
4 personen
  • sla,
  • lente ui,
  • ui,
  • rode paprika
  • kipfilet(in stukjes)
  • ananas (uit blik)
  • cajuinkruiden(zakje van de silvo)
  • voor de dressing:
  • zoete chilli-saus
  • olie en azijn
  • peper en zout
    (voor de mildere versie i.p.v. chilli-saus, asiancurry nemen.)
Werkwijze voor dit gerecht
Vermeng de sla met de ui, lente ui en de paprika.
Bak de stukjes kipfilet met de cajuinkruiden bruin, niet te zuinig met de kruiden.Gooi er op het laatst de stukjes ananas erbij.
Dat alles op de sla,de dressing erover en smullen maar.
 

Laatste recept