Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Langevinger rumtaart
Gemaakt door een Keukenprinses, zondag 18 oktober 2009
Om je vingers bij af te likken!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
  • 3 pakken lange vingers
  • 2 dl melk
  • 2 glaasjes rum
  • voor de creme:
    200 gr brio of roomboter
    150 gr witte basterd suiker
    2 eieren
    2 zakjes vanille suiker

springvorm van 26 cm

Werkwijze voor dit gerecht

Eerst de creme maken.
Doe alles in kom  dan 10 minuten mixen tot een gladde massa is ontstaan.
Melk en rum bij elkaar doen. Dan de lange vingers in de melk dopen.(in en er weer uit.)
Doe de lange vingerd en de creme in de springvorm :
1e laag: lange vingers (suikerkant boven.)
2e laag: helft van de creme.
3e laag: lange vingers (suikerkant boven).
4e laag: 2e helft van de creme.
5e laag: lange vingers (suikerkant onder)

Plaats een bord op de lange vingers en laat dit een nacht in de koelkast staan.(minimaal 3 uur)
Klop de slagroom , suiker naar smaak toevoegen en over de lange vingers heendoen.
en je hebt een heerlijke taart.

Door: Marga

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 94 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Snelle pizza van spelt

    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....

  • Walnoot-pistache-honing-rozencake

    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...

  • Pittige stoofschotel met aubergine

    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...

  • Zomerse chicken tikka

    De muziek van Jack Johnson, de temperatuur van Zuid-Frankrijk en zon tot een uur of negen ’s avonds: zomergevoel zit in zonnige...