Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Paasbrunch: Omelet met gerookte zalm en basilicum
recipe image
Gemaakt door Anneke Roest, maandag 26 maart 2012

Paasbrunch, Paasontbijt, Paashaas, Paasei, Paaszalm, Paasilicum...

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Ontbijt
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Zalm
Hoeveel
4 personen
  • 8 eieren
  • beker melk
  • 250 gr gerookte zalm, in fijne reepjes gesneden
  • peper en zout
  • bakje basilicum, ook gesneden
  • boter
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Klop de eieren met de melk en kruid met peper, zout.
  2. Smelt op half hoog vuur een klontje boter in een koekenpan en giet hierin 1/4 van de geklutste eieren.
  3. Bedek de omelet met gerookte zalm en bak tot het ei gestold is.
  4. Strooi wat gesneden verse basilicum op het ei en vouw voorzichtig met een vork de buitenkant van de omelet naar het midden toe.
  5. Houd de omelet met zalm warm in een lauwe oven (120°C).
  6. Bak de overige 3 omeletten zoals hierboven beschreven.
  7. Serveer met vers afgebakken stokbrood.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 275 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...