Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Pittige pastasaus
Gemaakt door een Keukenprins, donderdag 15 oktober 2009

Haal je pastasaus nu eens niet uit een potje maar ontdek hoe lekker eigen gemaakt kan zijn.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Marinades & Sauzen
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Gehakt
  • 2,1kg kalkoengehakt(ander gehakt is ook mogelijk)
  • 1kg ui
  • 1kg paprika’s (groene en rode)
  • 2 rode pepertjes
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 potjes gewone spaghettikruiden en 2 potjes pikante spaghettikruiden van het merk Amora
  • 12 blikjes(780gr.)tomatenpuree
  • Olijfolie
  • Boter
  • 1,5l water
Werkwijze voor dit gerecht

Ontdoe de pepertjes en de paprika’s van de zaadjes en zaadlijsten.Hak de knoflook en de pepertjes fijn, snipper de uien en snijdt de paprika’s in reepjes. Doe dit allemaal,met met wat olijfolie,in een grote kookpot zet op een matig vuur(deksel op de kookpot).
Laat dit tussen de 20 en de 30 minuten stoven, tot de groenten glazig en zacht zijn(regelmatig roeren). Doe ondertussen wat boter in een pan en bak het gehakt aan( niet te veel ineens in de pan doen). Prak het gehakt tijdens het aanbakken fijn tot het korrelig wordt. Voeg dit bij de groenten en meng goed. Als al het gehakt erbij is, voeg je de kruiden, het water en de tomatenpuree toe. Goed mengen, deksel er terug op en langzaam aan de kook brengen. Daarna 20 minuutjes laten pruttelen op een zeer laag vuurtje(regelmatig roeren). De saus 1 dag laten trekken.

Door William Renders

Nog wat tips
Men kan deze saus uiteraard ook in kleinere hoeveelheden maken, maar mijn ondervinding is dat de saus beter op smaak komt in grote hoeveelheden. Bovendien kan je de saus in porties invriesen, zodat je achteraf snel een maaltijd kan bereiden.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 93 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Snelle pizza van spelt

    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....

  • Walnoot-pistache-honing-rozencake

    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...

  • Pittige stoofschotel met aubergine

    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...

  • Zomerse chicken tikka

    De muziek van Jack Johnson, de temperatuur van Zuid-Frankrijk en zon tot een uur of negen ’s avonds: zomergevoel zit in zonnige...