Reviews
Spaanse aardappel/kabeljauwschotel
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Spaans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Kabeljauw
Hoeveel
4 tot 5
- 750 gr aardappelschijfjes (voorgekookt)
- 500 gr kabeljauwfilet,
- 1/2 tl paprikapoeder,
- 4 el olijfolie,
- 3 uien in ringen gesneden,
- 3 tenen gepelde knoflook,
- 1 blikje tomatenpuree,
- 2 dl droge witte wijn,
- 2 el peterselie
Werkwijze voor dit gerecht
- Verwarm oven voor op 200 graden.
- Snij de vis in rote dobbelstenen.
Strooi er peper, zout en paprikapoeder over.
- Fruit de ui en knoflook in 3 el olijfolie.
- Vul de (met olijfolie ingevette) oveschaal met de helft van de aardapelschijfjes, de helft van het uimengsel, de vis en de rest van de uien en de aardappelschijfjes.
- Meng de toamtenpuree met de witte wijn en schenk dit over de schotel.
- Garneer evt. met olijven en zet in de oven voor 25-30 minuten
Eet smakelijk!