Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 768 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Venkelsoep
Een heerlijk apart soepje voor mensen die anijssmaak weten te waarderen.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Vegetarisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Venkel
Hoeveel
8 personen
  • 3 venkelknollen
  • 1 eetl. kruidenbouillonpoeder
  • 1 ltr groentebouillon OF goede groente  fond
  • 1/2 dl pastis (pernod, ricard, licor 45)
  • 1 dl room - zout/peper
Werkwijze voor dit gerecht
1 venkelknol in mooie reepjes snijden, en kort koken, zodat ze nog iets ’bite’ hebben.
Het groen van de venkel fijnknippen.
2 schoongemaakte en fijngehakte venkels koken in een flinke bodem water met de bouillonpoeder.
De gare knollen in de blender pureren, daarna een liter bouillon bijgieten, overdoen in een pan en verwarmen tot kookpunt.
Op smaak brengen met pastis en room. evt. zout en/of peper en/of bouillonpoeder toevoegen.

Nog wat tips
Opdienen: Verdeel de stukjes venkel over de borden, giet de soep erop, en strooi het fijngeknipte groen erover. Iets aparts !
 

Laatste recept