Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 926 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Walnoten-schuimtaart
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Porties
16
1 pak mix voor appeltaart (ieder merk is goed)
150 gr. roomboter,
2 eidooiers(Middel)
Voor de vulling:
2 eiwitten,
225 g. bruine basterdsuiker,
120 gr. gebroken walnoten,
1 el bloem (gewone),
1 tl. cacaopoeder
nodig:
springvorm 24 cm,
mixer
Werkwijze voor dit gerecht
Heteluchtoven 150 0C,  elektrische oven 160 0C, gasoven: 2-3
Verwarm de oven voor.
Bereid van de eidooiers, de boter en de mix een deeg volgens de aanwijzingen op het pak. Vet de springvorm in met boter of margarine. Bekleed de bodem en de rand met het deeg.
Vulling:
Vetvrije kom en gardes. Meng de eiwitten met de helft van de suiker. Zet de beslagkom in een warmwaterbad en klop het eiwitmengsel met een mixer in 5 min. stijf. Meng de gebroken walnoten met de bloem en de rest van de suiker.
Spatel het walnotenmengsel door de schuimmassa. Verdeel de schuimmassa gelijkmatig in de springvorm.
Bak de taart in ca. 60 min. bruin.
Neem de taart uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster. Bestuif evt. de taart met cacaopoeder.
Nog wat tips
Deze taart is een aantal dagen van te voren (bv. verjaardag) te maken en is dan ook nog heel erg lekker.
 

Laatste recept