Deze pisang goreng is van gewone pisangs (bananen) liefst die al wat donker geworden zijn, dus overrijp, die zijn lekker zoet, en er zit wat alcohol in.
Recepten Feed
Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om dit te doen
Beoordeling door Chef-Kok ,
zaterdag 09 januari 2016
Yummie
Witbrood, maar dan als luxe Kaiser Brötchen
Als je even genoeg hebt van Bruinbrood ... dan kan je met dit recept van Sabina kookt! zelf luxe witbrood bakken in de vorm van Keizer Broodjes. Voor een lekker ontbijtje. Ze zijn trouwens ook zeer geschikt als bijgerecht naast voorafjes bij de avondmaaltijd.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ontbijt
Lunch
Hapjes, Tapas, Snacks
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Brood
Meel of bloem
Hoeveel
15 a 20
500 gram witte bloem
8 gram gedroogde gist (of 16 gram verse gist)
9 gram zout
1 theelepel suiker
Werkwijze voor dit gerecht
Los de suiker op in een kommetje warm water. Doe de gist erbij en wacht tien minuten tot de gist een dikke schuimlaag heeft gekregen.
Roer het zout door de bloem. Maak een kuil in het midden en giet daar het warme gistmengseltje bij. Voeg nog wat water toe en kneed door tot je een zacht en elastisch deeg hebt gekregen. Laat dat rijzen in de kom, die je afdekt met een natte theedoek of een stuk plastic. Het deeg moet twee keer zo groot zijn geworden, dat duurt ongeveer 2 uur.
Sla het deeg plat en verdeel het in kleine stukjes. Wil je 12 lunchbroodjes maken, dan moet ieder stukje ongeveer 70 gram wegen. Ga je kleinere broodjes maken, bijvoorbeeld om bij soep te geven, dan is 50 gram voldoende. Ik weeg het deeg, zodat alle stukjes evenveel wegen, zodat ze ook allemaal even snel gaar zijn.
Rol ieder stukje tot een rondje. Rol dat uit met een deegroller of druk het goed plat. Vouw er daarna kaiserbrötchen van zoals op de video te zien is.
Leg de broodjes een stukje uit elkaar op een bakblik. Laat afgedekt nog een uur rijzen.
Verhit de oven voor op 200 graden en bak de broodjes 15 (kleine broodjes) tot 20 minuten (grotere broodjes) goudbruin en gaar. Even laten uitdampen op een rooster voor een lekker knapperig korstje.