Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Beoordeling door Chef-Kok , zaterdag 09 januari 2016 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Yummie
Witbrood, maar dan als luxe Kaiser Brötchen
recipe image
Gemaakt door Sabina, vrijdag 04 november 2011
Gemiddelde waardering vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5
1 Stemmers
Als je even genoeg hebt van Bruinbrood ... dan kan je met dit recept van Sabina kookt! zelf luxe witbrood bakken in de vorm van Keizer Broodjes.
Voor een lekker ontbijtje. Ze zijn trouwens ook zeer geschikt als bijgerecht naast voorafjes bij de avondmaaltijd.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ontbijt
Lunch
Hapjes, Tapas, Snacks
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Brood
Meel of bloem
Hoeveel
15 a 20
  • 500 gram witte bloem
  • 8 gram gedroogde gist (of 16 gram verse gist)
  • 9 gram zout
  • 1 theelepel suiker
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Los de suiker op in een kommetje warm water. Doe de gist erbij en wacht tien minuten tot de gist een dikke schuimlaag heeft gekregen.
  2. Roer het zout door de bloem. Maak een kuil in het midden en giet daar het warme gistmengseltje bij. Voeg nog wat water toe en kneed door tot je een zacht en elastisch deeg hebt gekregen. Laat dat rijzen in de kom, die je afdekt met een natte theedoek of een stuk plastic. Het deeg moet twee keer zo groot zijn geworden, dat duurt ongeveer 2 uur.
  3. Sla het deeg plat en verdeel het in kleine stukjes. Wil je 12 lunchbroodjes maken, dan moet ieder stukje ongeveer 70 gram wegen. Ga je kleinere broodjes maken, bijvoorbeeld om bij soep te geven, dan is 50 gram voldoende. Ik weeg het deeg, zodat alle stukjes evenveel wegen, zodat ze ook allemaal even snel gaar zijn.
  4. Rol ieder stukje tot een rondje. Rol dat uit met een deegroller of druk het goed plat. Vouw er daarna kaiserbrötchen van zoals op de video te zien is.
  5. Leg de broodjes een stukje uit elkaar op een bakblik. Laat afgedekt nog een uur rijzen.
  6. Verhit de oven voor op 200 graden en bak de broodjes 15 (kleine broodjes) tot 20 minuten (grotere broodjes) goudbruin en gaar. Even laten uitdampen op een rooster voor een lekker knapperig korstje.
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 85 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...