Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
De Pindaboom Afdrukken E-mailadres

Hoewel alle noten aan bomen groeien, groeit de pinda onder de grond. Uit de boon groeit een pindaplantje. De Engelsen spreken dan ook van ‘the nut that is really a bean’. Toch zouden we raar staan te kijken als de zakjes pinda’s in de supermarkt tussen de andere peulvruchten, zoals de doperwten, bonen en linzen zouden staan.
Hoe zit het eigenlijk met deze aardnootjes en de gezondheid?

PeanutsEén handje vol pinda's levert 180 kcal. Maar wie laat het nu bij 1 handje? Al zappend werken we snel 3 handjes weg. Even snel rekenen… dat is dan 540 kcal. Oef dat zijn ongeveer 4 chocoprinsen, 5 glazen bier, 3 kroketten en bijna zoveel als een Big Mac! Maar zoals we weten ‘ieder nadeel hep z’n voordeel’ en dit geldt zeker voor voedingsmiddelen. Pinda’s zijn namelijk een goede bron van o.a. vitamine E en vezels. Zo bevat één handje pinda's maar liefst 24% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine E. Vitamine E is een antioxidant en speelt en rol in de preventie van hart- en vaatziekten en kanker. Daarnaast bevatten pinda's ook voedingsvezels, bijna 7 gram vezels per 100 gram. Dit is 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels.

 
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 119 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...